Maatjes

Er zijn heel veel soorten maatjes. Er zijn maatjes die op bezoek gaan of samen gaan wandelen, helpen of advies geven. Er zijn maatjes die een ander laten lachen of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn taalmaatjes, wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes.  Om als maatje aan de slag te gaan heb je geen specifieke opleiding nodig. Maatjes voor mensen met een psychische kwetsbaarheid vallen onder het project MAATjesWERK.

MAATJE

Als je je als Maatje aanmeldt, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we wat bij jou past. De koppeling met degene die een Maatje zoekt, gebeurt zorgvuldig. Je maakt eerst kennis. Is er geen klik? Dan zoeken we samen naar andere mogelijkheden.

MAATjesWERK

MAATjesWERK is een speciaal maatjesproject voor mensen met een psychiatrische achtergrond of psychische kwetsbaarheid. Maatjes leveren bij dit project een actieve bijdrage aan het welzijn van de deelnemer.

Dit doel bereiken we door de deelnemer te koppelen aan een vrijwilliger, het Maatje.
Als maatjeskoppel trek je er dan samen op uit of drink je bijvoorbeeld een kopje koffie en maak je een praatje. Als Maatje zorg je voor afleiding en een stuk gezelligheid.

MAATjesWERK
TAALMAATJE

TAALMAATJE

Als Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken, lezen, schrijven en/of luisteren. De deelnemers aan het Taalmaatjesproject komen uit alle windstreken en willen graag beter Nederlands leren.

Als taalmaatje:

  • spreek je elke week af met je maatje

  • oefen je samen ongeveer 1,5 uur

  • kun je workshops bijwonen van Het Taalhuis Soest

Wil jij taalmaatje worden? We vertellen je graag meer over het Taalmaatjesproject.


Meer Informatie:
Marion Foppele, 06 - 10 96 28 84
Odile Bekkering, 06 - 12 98 90 83

Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in
Account aanmaken